Arra Tour - Agentie de turism Constanta

Prelucrarea datelor

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND COLECTAREA SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerințelor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, ARRA TOUR AGENCY SRL are obligația de a colecta, prelucra și administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal este foarte importantă pentru Agentia de turism ARRA TOUR AGENCY SRL (denumită în continuare “Agentia” sau “operatorul”), persoană juridică română, cu sediul în Mun. Constanța, Șoseaua Mangaliei, nr. 114, biroul nr. 5, Etaj 1, jud. Constanţa, înregistrată la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J13/2121/30.10.2014, avand CUI 33753234. Ne dorim ca dumneavoastră să fiţi informat corespunzător cu privire la modul şi scopurile în Agentia de turism ARRA TOUR AGENCY SRL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal.

 

CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL COLECTATE ȘI PRELUCRATE
Cand te inregistrezi pe www.arratour.ro prin crearea unui cont, prin accesarea acestuia, prin rezervarea sau achizitionarea diferitelor servicii si produse ARRA TOUR AGENCY direct în agențiile noastre sau prin activarea mesajelor promotionale sau publicitare, ARRA TOUR AGENCY va prelucra informatiile cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana. Datele cu caracter personal pe care le colectăm și prelucram pot include:  Când comanzi sau achiziționezi un serviciu al ARRA TOUR AGENCY SRL la oricare din sediile noastre, îți vom cere să furnizezi date cu caracter personal precum: numele și prenumele, data nașterii, sexul, adresa, detaliile documentului de identitate folosit în călătorie (carte de identitate sau pașaport), numărul de telefon, adresa de email, informații cu privire la cartea de credit și naționalitatea, detaliile pentru facturare, inclusiv CNP, semnătura.
 Pe baza alegerii tale, dintre serviciile noastre, dacă acestea includ un bilet de avion, vom reține, de asemenea, următoarele informații: numărul biletului de avion, numărul rezervării, prețul biletului, codul de rezervare, numărul zborului, data și locul plecării/întoarcerii, destinația zborului și orice alte detalii privitoare la serviciul legat de biletul de avion.
 Dacă serviciile alese de tine includ cazare la hotel, pachete de călătorie, închirierea unei mașini, transferuri, bilete la destinație sau orice alt serviciu de călătorie, vom reține următoarele informații: numărul rezervării, numărul voucherului, prețul rezervării, denumirea hotelului, numarul de stele al hotelului, destinatia sau orice alte informatii legate de serviciile de cazare/pachetul de calatorie.
 In cazul in care serviciile alese de tine sunt legate de un numar de asigurare de calatorie, vom retine, de asemenea, toate informatiile legate de asigurare: destinatia, perioada acoperita, pretul asigurarii, detaliile cu caracter personal asigurate.
 În contextul serviciilor prestate putem, de asemenea, colecta și prelucra categorii speciale de date cu caracter personal, cum ar fi: date privind apartenența la un sindicat, date de sănătate etc.;
 Detalii ale vizitelor dumneavoastră la birourile noastre sau orice alte detalii cu privire la modul în care interacționați cu noi;
 Când achiziționați un serviciu al ARRA TOUR AGENCY SRL în oricare din sediile noastre, poti face o calatorie cu alte persoane, ale caror detalii ni le furnizezi ca parte a procesului de rezervare sau poti achizitiona un serviciu in numele altcuiva. In aceste conditii, este responsabilitatea ta sa te asiguri ca persoana ale carei date cu caracter personal le-ai furnizat este informata despre acest lucru si a inteles si a acceptat modul in care folosim informatiile respective, conform descrierii din Politica de confidentialitate disponibilă pe site-ul nostru.
 Datele cu caracter personal rezultate din navigarea dvs. pe pagina noastră de internet colectate prin intermediul cookie-urilor și a tehnologiilor similare sau prin crearea unui cont pe site-ul nostru. Pentru detalii privind categoriile de date personale colectate si prelucrate prin utilizarea site-ului nostru, www.arratour.ro, va rugam sa consultați Politica de confidențialitate disponibilă pe site.

ÎN CE SCOPURI VĂ PRELUCRĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Vă putem folosi datele cu caracter personal în următoarele scopuri:  Oferirea de servicii turistice, servicii de calatorie si/sau servicii asociate acestora;  Gestionarea și administrarea relației contractuale cu clienții noștri;  Respectarea obligațiilor noastre legale (cum ar fi obligații de raportare către autoritățile fiscale);  Gestionarea securității și accesului în sediile noastre  În scopul respectării hotărârilor judecătorești și exercitării și/sau apărării drepturilor și intereselor noastre;  Analizarea și îmbunătățirea serviciilor și comunicărilor noastre către dumneavoastră, inclusiv (întrucât avem un interes legitim să ne îmbunătățim în mod continuu serviciile) efectuarea de sondaje în rândul clienților cu privire la nivelul de satisfacție al clienților cu privire serviciile ARRA TOUR AGENCY SRL  În orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus, sau în orice alt scop pentru care datele dumneavoastră cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislației aplicabile.  De asemenea, pe baza consimțământului dumneavoastră, vă putem transmite diverse comunicări prin canalele pe care le-ați aprobat pentru a vă ține la curent cu privire la ultimele oferte în domeniul turistic, anunțuri și alte informații cu privire la serviciile, produsele, evenimentele și proiectele ARRA TOUR AGENCY sau alte evenimente promoționale (campanii de marketing).

TEMEIUL JURIDIC AL COLECTĂRII ȘI PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL:
 In privinta datelor pe care ni le oferiți voluntar prin completarea formularului de comandă sau prin contactarea noastra în orice mod, temeiul legal este Contractul – art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016 prevede „prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract”.
Motivul pentru care este necesară prelucrarea pentru executarea unui contract: in cazul in care mesajul dvs. vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de masuri la solicitarea dvs. inainte de a va furniza bunurile si serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informatii despre astfel de bunuri si servicii); noi vom procesa informatiile dvs. pentru a face acest lucru
 Temeiul legal pentru prelucrare: respectarea unei obligatii legale (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor). Obligatie legala: avem obligatia legala de a va emite o factura pentru bunurile si serviciile pe care le-ati achizitionat de la noi, in care sunteti inregistrat in scopuri de TVA si solicitam informatiile obligatorii prevazute de Art. 319 alin. 20 din Codul Fiscal.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SITUAȚIA ÎN CARE NU DORIȚI SĂ DEZVĂLUIȚI DATELE CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal menționate mai sus ne sunt necesare procesării rezervărilor dumneavoastră. Trebuie să menționăm că ne este imposibil să procesăm rezervări care nu conțin aceste date obligatorii. În cazul în care nu doriți să ne comunicați aceste date cu caracter personal aveți dreptul de a întrerupe în orice moment rezervarea dumneavoastră.

DESTINATARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Putem dezvălui datele dvs. cu caracter personal către alți prestatori de servicii turistice cu care colaborăm pentru furnizarea serviciilor, precum și alte autorități publice, entități indicate de dvs., (care poate fi clientul nostru sau o terță parte implicată), sau alte entități în contextul furnizării serviciilor ARRA TOUR AGENCY SRL, cum ar fi:  Furnizori de servicii de călătorie – Datele cu caracter personal necesare furnizarii serviciilor de calatorie pe care le-ai achizitionat vor fi transferate companiilor terte, pentru ca serviciile de calatorie comandate sa fie prestate

 Partenerii de afaceri – Este posibil sa lucram cu parteneri de afaceri, care ofera servicii comercializate pe site-ul nostru (cazare, asigurare, furnizori de plati sau alte servicii legate de calatorii). In momentul in care achizitionezi un serviciu de la noi, anumite date cu caracter personal necesare pentru furnizarea unor astfel de servicii, cum ar fi numele si adresa ta de email, adresa de domiciliu, detaliile de plata si alte informatii relevante, pot fi transmise partenerilor nostri de afaceri. Datele transmise partenerilor nostri de afaceri sunt limitate la datele cu caracter personal necesare pentru furnizarea serviciului, conform celor stabilite de partenerii de afaceri.  Autoritățile competente – Este posibil sa divulgam date cu caracter personal institutiilor care aplica legea, in masura in care acest lucru este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru prevenirea, depistarea sau urmarirea penala a infractiunilor si a fraudelor sau daca suntem altfel obligati, prin lege, sa facem acest lucru. Este posibil sa fim nevoiti sa divulgam date cu caracter personal catre Autoritatile competente pentru a ne proteja si a ne apara drepturile sau bunurile sau drepturile si bunurile partenerilor nostri de afaceri.  Alte situații: In anumite situatii specifice, cand colectam datele tale cu caracter personal, este posibil sa iti cerem consimtamantul pentru transmiterea respectivelor date catre terti. In acest caz, te vom informa cu privire la o astfel de prelucrare si nu vom efectua transmiterea datelor inainte de a obtine consimtamantul tau.

TRANSFERUL DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL ÎN STRĂINĂTATE

Datele cu caracter personal necesare furnizarii serviciilor de calatorie pe care le-ai achizitionat vor fi transferate companiilor terte, pentru ca serviciile de calatorie comandate sa fie prestate. Putem să transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal în state ce fac parte din Spațiul Economic European sau în state care au fost recunoscute de Comisia Europeană ca asigurând un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, dacă acest transfer este necesar pentru prelucrarea conform scopurile permise descrise mai sus. În situații excepționale, dacă este necesar asigurării serviciilor ARRA TOUR AGENCY pentru Scopurile Permise, putem transfera datele dumneavoastră cu caracter personal în state terțe care nu au fost recunoscute de Comisia Europeană ca asigurând un nivel adecvat de protecție. Ne vom asigura că aceste transferuri internaționale sunt efectuate sub rezerva unor măsuri de protecție adecvate (cum ar fi, în baza unor Clauze Contractuale Standard aprobate de Comisia Europeana) așa cum se impune prin Regulamentul General privind Protecția Datelor (UE) 2016/679 sau prin alte dispoziții legale aplicabile. Ne puteți contacta în orice moment, folosind datele de contact de mai jos, dacă doriți informații suplimentare cu privire la aceste măsuri de protecție.

Totdata, pentru a asigura o PRELUCRARE ECHITABILĂ ȘI TRANSPARENTĂ a datelor cu caracter personal colectate de la dumneavoastră, vă aducem la cunoștință urmatoarele:

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL?

ARRA TOUR AGENCY SRL a implementat măsuri tehnice și organizatorice pentru organizarea procesului și a criteriilor specifice pentru păstrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal (inclusiv conform procedurilor noastre de arhivare). Vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal atunci când nu mai sunt necesare în mod rezonabil în Scopurile Permise, ori atunci când vă retrageți consimțământul (dacă este cazul) și: (i) nu mai există motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea în continuare de către ARRA TOUR AGENCY SRL (inclusiv obligația legală a ARRA TOUR AGENCY SRL de a continua să stocheze datele respective) și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau (ii) dacă nu ne mai sunt necesare în vederea constatării, exercitării sau apărării unui drept în instanță.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ ÎN LEGĂTURĂ CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor condiții legale, aveți următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal:
 Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastră pe care le deținem (dreptul de acces);  Dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;  Dreptul la opoziție sau la restricționarea utilizării de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal;  Dreptul la ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în situațiile în care v-ați retras consimțământul, prelucrarea nu mai este necesară sau prelucrarea respectivă este contrară legii;  Dreptul la portabilitatea datelor ce vă permite să primiți o copie a datelor prelucrate pe care le-am primit de la dumneavoastră sau să le transmitem unei alte entități indicate de dumneavoastră;  Dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe bază de consimțământ. Retragerea consimțământului dumneavoastră nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului de dinaintea retragerii acestuia. În cazurile în care vă retrageți consimțământul, ARRA TOUR AGENCY SRL nu va mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal și va lua măsurile corespunzătoare pentru ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. ARRA TOUR AGENCY va putea, totuși, prelucra datele dvs. cu caracter personal dacă există un alt temei legal pentru respectiva prelucrare.  Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatizate, inlcusiv profilare, conform art. 22 din Regulamentul 679/2016  Dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și dreptul de a vă adresa instanțelor de judecată competente.

UTILIZAREA PROCESELOR DE LUARE A DECIZIILOR AUTOMATE:

În furnizarea serviciilor ofertate direct in agențiile ARRA TOUR AGENCY nu recurgem la luarea unor decizii bazate exlusiv pe prelucrarea automată a datelor. Utilizam procese de luare de decizii automate in legatura cu website-ul nostru, detalii existente la secțiunea Politica de confidențialitate existentă pe site.

ACTUALIZAREA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

În cazul în care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat suferă modificări, spre exemplu dacă vă schimbați prenumele, numele sau adresa de e-mail sau dacă doriți să anulați orice fel de cerere adresată nouă, sau dacă luați cunoștință de faptul că deținem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la: contact@arratour.ro Nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere decurgând din date cu caracter personal incorecte, neautentice, insuficiente sau incomplete pe care dumneavoastră ni le furnizați. Dacă doriți să vă exercitați drepturile menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați, folosind următoarele detalii de contact:  Mun. Constanța, Șoseaua Mangaliei, nr. 114, biroul nr. 5, Etaj 1, jud. Constanţa, România  E-mail: contact@arratour.ro Pentru a ne conforma obligațiilor legale de securitate și confidențialitate a datelor ce ne revin, atunci când vă exercitați unul dintre drepturile de care beneficiați în calitate de persoană vizată, este posibil să vă cerem să vă dovediți identitatea, comunicându-ne o copie unui document identificare sau orice alte informații necesare pentru a verifica faptul că solicitarea vine din partea persoanei vizate relevante. Vom lua în considerare orice solicitări sau plângeri pe care le primim și vă vom transmite un răspuns în termen de 30 zile de la primirea acesteia de către noi, cu respectarea dispozițiilor legale. Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul nostru sau considerați că prelucrarea este făcută cu încălcarea legislației aplicabile, puteți formula o plângere la autoritatea de supraveghere a datelor din România: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, București, România, tel.: 031 80 59 211 / 031 80 59 212. ARRA TOUR AGENCY S.R.L. Am luat la cunoștință și sunt de acord,