Hotel
Plecare din: Bucuresti
Paris – Roeun – Honfleur – Bayeux – Mont St. Michel – Saint Malo – Blois – Tours – Chennonceau – Ambois – Chambord – Chartes – Fontainebleau
Program
î Ziua 1. București – Paris Decolăm spre Paris, iar zborul ne dă timp să ne cunoaștem. Schimbăm impresii și ne pregătim pentru călătoria care ne-a adus împreună. Ajungem la Paris, destinația noastră inițială. Orașul luminilor ne primește cu o reverență grațioasă, pe măsură ce se dezvăluie privirilor noastre curioase. Facem un prim tur și descoperim acele puncte despre care am citit sau la care am visat: Champs- Elysées și Arcul de Triumf. Bulevardul Champs- Élysées este una dintre cele mai faimoase străzi din întreaga lume. Presărat cu magazine de lux, cinematografe și cafenele, ne dă o primă senzație a celebrei “la vie en rose”. Mai mult decât un refren, este un mod de a privi viața și treptat, începem să înțelegem de ce se spune că francezii știu să savureze fiecare clipă. Bulevardul pornește din Place de la Concorde spre Place Charles de Gaulle, formând o parte din Axa Istorică. Ajungem la Arcul de Triumf. Cazare la hotel în Paris.
î Ziua 2. Paris – Rouen – Honfleur – Bayeux Îi spunem “au revoir” Parisului, pentru că vom reveni mai târziu să îl explorăm pe îndelete. Ne îndreptăm în această dimineață spre Rouen, reședință a regiunii Normandia, un oraș aflat în nordul Franței, pe malul Senei. Rouen este locul în care Ioana D’Arc și-a cunoscut tragicul sfârșit fiind arsă pe rug. Printre atracțiile locale găsim Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Biserica Saint Maclou și Biserica Sfântul Ouen, apreciate îndeosebi pentru arhitectura gotică excepțională. Continuăm drumul spre Honfleur, trecând pe lângă Parcul Natural Boucle de la Seine. Honfleur este un oraș-port cu priveliști pitorești imortalizate de mai multi artiști de-a lungul timpului. În continuare, Bayeux ne așteaptă nerăbdător să ne încânte cu frumusețile lui. Aici vizităm Muzeul Tapiseriilor unde vom admira țesături ce ilustrează evenimente din Bătălia de la Hastings din anul 1066. Bayeux ne uimeste cu priveliștile sale dominate de clădiri ce îmbină stilul gotic și pe cel medieval, canale, poduri și îngustele străduțe lăturalnice pavate cu piatră cubică. Seara cazare la hotel in zona Bayeux – Caen.
î Ziua 3. Bayeux – Plaja Omaha – Muntele St. Michel Ne îndreptăm spre plaja Omaha, nume de cod dat punctului principal de aterizare al aliaților în timpul invaziei Germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Timp liber pentru a lua masa de prânz. Aromele ne îmbie încă de la intrare, iar platourile cu fructe de mare proaspete și suculente așteaptă să fie degustate. Următorul punct de interes spre care ne îndreptăm atenția este Muntele Saint Michel, așa că urcăm în autocar și pornim la drum. Aflat pe o insulă stâncoasă, Muntele Saint Michel este o comună a Normandiei, aflată la 1 km distanță față de coasta de nord. Zidurile, strategic fortificate, găzduiau în vremurile medievale o cetate ce exemplifică perfect modelul societății feudale. Pe culmea fortificației erau plasate mănăstirea și așezămintele clericilor, urmate apoi de clădirile autoritătilor, la baza fortăreței magazinele și casele meșterilor și negustorilor, iar în afara zidurilor se găseau fermele și casele pescarilor. Vom face o incursiune în zona rurală ce ne îmbată cu frumusețea peisajelor ei și ne indreptam spre cazare in zona Rennes.
î Ziua 4. Saint Malo – Blois – Tours Saint Malo sau “Orasul Corsarilor”cum mai este denumit, a fost un port de baza in secolele 17 si 18, fiind folosit ca aparare impotriva atacurilor englezilor. Piratii de aici jefuiau sau cereau tribut navelor care traversau Canalul Manecii, fiind autorizati oficial in acest sens de catre rege. De dimineata pana seara peisajul de schimba, astfel ca nu te poti satura sa admiri frumusetea locurilor ce te inconjoara. Apa se retrage treptat de pe nisipul fin, iar la anumite intervale de timp se produce unul dintre cele mai mari valuri din lume, de pana la 12 m, ce ajunge pana la baza orasului si ale fortificatiilor. Locatia Saint-Malo face fenomenul sa para mai dramatic, pentru ca golful se umple cu apa atat de la Atlantic, cat si de la raul Rance. Citadela, numita si Orasul Vechi sau Intra-Muros, este inconjurata de fortificatii pe parcursul a 1754 metri, ce ofera privelisti minunate asupra plajelor si a orasului. Plecare spre Blois pentru a vizita castelul pitoresc si a ne delecta cu o gustare din faimoasele brânzeturi apetisante și vinuri parfumate ale Franței. Ne retragem hotel. Cazare în zona Tours.
î Ziua 5. Chenonceau – Ambois Program liber sau excursie opțională pe Valea Loirei. Azi ne-am propus să vizităm o serie de castele cu o istorie impresionantă. Vom începe cu Palatul Regal Amboise, unde Regele Francois I a locuit în copilărie alături de mama sa Louise de Savoy. În primii ani ai domniei sale, castelul a atins culmile gloriei, avându-l ca oaspete al regelui pe Leonardo da Vinci în Decembrie 1515. Acesta a locuit și a creat la Clos Luce, atelierul său fiind conectat la castel printr-un pasaj subteran. Mormântul lui da Vinci poate fi vizitat tot aici, la Capela Saint-Hubert. Continuăm seria castelelor celebre cu Chenonceau, o construcție ca în basme, aflată pe malul Râului Cher, în a cărui ape își oglindește neclintit arhitectura complimentată de grădinile magnifice. Mobilat în stil Renascentist și supranumit Castelul Domnițelor, minunatul edificiu nu trebuie ratat. Seara ne întoarcem la hotel. Cazare la același hotel din zona Tours.
î Ziua 6. Chambord – Chartres – Paris După un mic dejun a la Francais, pornim spre Paris. Prima oprire o facem în Rezervația Națională Chasse de Chambord pentru a vizita Castelul Chambord, unul dintre cele mai remarcabile edificii, cu o arhitectură impresionantă cu influențe italiene Renascentiste. Castelul înconjurat de un vast domeniu forestier a fost construit din ordinul Regelui Francois I, cu scopul de a-l găzdui pe acesta și pe companionii săi în timpul campaniilor de vânătoare. Următoarea oprire înainte de Paris va fi la Catedrala Chartres, un important loc de pelerinaj cu arhitectură gotică și ferestre pictate ce s-au păstrat intacte încă din 1194. Ajungem la Paris si ne cazam la hotel.
î Ziua 7. Paris După micul dejun puteți descoperi Parisul în ritm propriu. Recomandarea noastră este să petreceți măcar câteva ore la Muzeul Luvru, după ce în prealabil ați ales care sunt operele de artă pe care doriți neapărat să le vedeți. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de artă pe care le găzduiește Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de nouă luni pentru o vizită completă a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanității – Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace – dar și colecții inestimabile de artă egipteană, orientală, greacă, romană, mesopotamiană sau europeană. Luvrul este amplasat chiar în inima Parisului și este la câțiva pași de celebra Piramidă de sticlă, de Grădinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, așa că o vizită în această zonă te va face să descoperi Parisul autentic! Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateau mouche. În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin..
Ziua 8. Paris – Castelul Fontainebleau
După micul dejun, continuam explorarea oraşului utilizând transportul public: L’Ille de la Cite, inima istorico-spirituală a Parisului, cu impozanta Catedrală Nôtre Dame şi Palatul de Justiţie cu delicata Sainte Chapelle. Apoi traversăm într-un tur pietonal Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon şi Grădinile Luxembourg.
Moment de răgaz (timp liber):
Nu te sfii să intri într-una dintre miile de brutării ale Parisului numite boulangeries, și să te bucuri de unul dintre simbolurile culinare ale Franței – croissant au beurre. Mic dejun preferat al francezilor, croasantul cu unt este un adevărat răsfăț culinar atunci când este proaspăt scos din cuptor și este preparat după rețeta tradițională.
Timp liber în renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilică Sacre Coeur şi pitoreasca Place du Tertre.
Pentru cei dornici de aventura le propunem o excursie la Fontainebleau. Castelul si-a inceput existenta in secolul al X-lea ca pavilion de vanatoare in imensa padure Fontainebleau, ce a devenit curand locul preferat de relaxare al regilor Frantei. Incepand in 1527, Francisc I l-a reconstruit sub forma de castel, chemand artisti italieni pentru a-i decora interiorul. Peste cativa ani, stilul lor a devenit cunoscut sub numele de Scoala de la Fontainebleau si a exercitat ulterior o mare influenta asupra picturii franceze. Interiorul este maiestuos decorat cu picturi, stucaturi si fresce, cele mai renumite fiind cele din Galeria Francis I. Alte atractii sunt Sala de Bal, lunga de 30 m, Galeria Henric al II-lea si Salonul Marie de Medicis, apartamentele lui Napoleon I, in pur stil Empire. Seara cazare la acelasi hotel din Paris.
î Ziua 9. Au Revoir Paris
Ne desprindem cu greu de minunatul Oraș al Luminilor, păstrând cu drag amintirile de neuitat. Adieux, Paris, tu vas me manquer!
INFORMAŢII PARTE DIN CONTRACT:
Derulare program:
· Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.
· Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.
Hoteluri contractate ȋn sezonul 2024:
ü Paris – Hotel Ibis Paris Porte d’Orleans 3*
ü Zona Caen – Hotel Ibis Budget Caen Mondevile 2*
ü Zona St Malo – Hotel Ibis Rennes Cesson 3*
ü Tours- Hotel Brit Cheops Tours 3*
*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleaşi hoteluri sau unele similare.
· Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist
direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
· Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii
la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor.
· Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in
program sunt informative.
GHIZI ŞI PROGRAME OPTIONALE:
· Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
· Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
· Agenţia recomandă achitarea excursiilor opţionale din ţară pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilităţii, unele excursii opţionale se pot achita şi ȋn timpul derulării programului, ghidul fiind obligat să elibereze chitanţa.
· Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.
·
DOCUMENTE DE CALATORIE:
· Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
· Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
· Pentru călătorie sunt necesare paşaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
9 zile – Avion
DATE DE PLECARE 2025: 15.06; 13.07; 10.08
PREŢUL INCLUDE
· Bilet de avion Bucureşti – Paris şi retur Bucureşti; (in functie de orarul de zbor al companiilor aeriene, zborul poate fi si cu escala);
· transport cu autocar/minibus clasificat, excepție zilele 7 si 8 (contra cost, cu transportul public) ;
· 8 cazări la hoteluri de 2-3*;
· 8 mic dejun;
· Transfer aeroport-hotel-aeroport;
· Însoţitor din partea agenţiei pe traseu;
· 1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg.
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
· Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
· Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;
· Asigurare de calatorie (storno + medicala).
SUPLIMENTE & REDUCERI
· Supliment de single – 415 €
· Reducere copil 6-12 ani – 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi
EXCURSII OPTIONALE:
· 1. Excursie Valea Loirei 58 € / pers
· 2. Croaziera Sena – 29 €/pers
· 3. Excursie Fontainebleau – 63 € /pers.
Completează formularul de mai jos și rezervă-ți vacanța mult dorită cât mai este disponibilă.
Taxele de oras, cuprinse intre 0,5 – 7 € /persoana/noapte, nu sunt incluse in pretul ofertei. Ele se percep si platesc direct la receptia hotelului.
In momentul rezervarii, biletele de avion se cumpara. Renuntarea la pachetul rezervat duce la pierderea avansului platit.
Compania aeriana are dreptul de a modifica orele/datele de zbor fara a cere acordul agentiilor de turism. Agentia de turism Arra Tour nu isi asuma raspunderea pentru eventualele intarzieri aparute. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligata sa asiste turistii conform regulamentului Parlamentului European nr. 261/04.